To Hear Is To See

HÖREN IST SEHEN – TO HEAR IS TO SEE – OIR ES VER…/2005
a-r-t.cc / ISBN 3-9501957-9-3, 2005
Projekt HÖREN IST SEHEN – TO HEAR IS TO SEE – OIR ES VER, katerega avtor je avstrijski kustos Gue Schmidt prinaša elektronsko umetnost v sferi radiodifuzije in zvočnih skulptur. Pričujoči trojni CD je zbir 94-tih 2-3 minutnih zvočnih primerov udeleženih avtorjev.

Projekt je nastal leta 1995 in je usmerjen na umetnost v elektronskem sferi kot so na primer radijska umetnost, zvočne skulpture ali elektronske slike in besedila. Posamična dela so dolga od dveh minut do dveh ur. Umetniki, ki sodelujejo pri projektu prihajajo iz različni držav, širom sveta. Osnovna ideja je v preoblikovanju / redifiniranju zvoka s sliko.

seecd_n

Boštjan Perovšek je sodeloval pri projektu z delom Dotiki 2 / Touchings 2. Opredelitev iz kataloga projekta:

Da, dotiki so fizični, psihični ali filozofski. So osnovno komunikacijsko orodje s katerim definiramo karakter nadaljnje komunikacije: besedne, zvočne, vizualne ali z vsemi temi elementi prepletajoče. Nam, ljudem je bolj ali manj jasno, da med seboj komuniciramo na več načinov; tudi z glasbo. Zgradili smo civilizacijo tehničnih čudes katerih marsikdaj ne razumemo. Ne zavedamo se dovolj, da smo tudi mi sami del narave, ki nas opozarja, da obstaja z vsemi svojimi čudesi, ki jih zanemarjamo, ignoriramo in onesnažujemo z našimi dejanji, produkti in celo z zvoki.